Державні інспектори перевірять скандальні будівельні майданчики

Перевірка об'єктів будівництва.

Фахівці Державної інспекції архітектури та містобудування розпочали перевірку  законності будівельних робіт на двох резонансних обєктах у Києві

Йдеться про келії Братського монастиря на території Національного університету «Києво-Могилянська академія», а також про спорудження багатоповерхового житлового комплексу безпосередньо на межі Солом’янського ландшафтного парку.

Про це написав у Фейсбуку віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він, зокрема, зазначає, що громадські активісти неодноразово звертали увагу на можливе незаконне будівництво на памʼятці історії та архітектури національного значення – 200-річній келії Братського монастиря.

Інша адреса – Генерала Шаповала, 1-3, де внаслідок діяльності забудовника відбувся зсув грунту та обвал однієї з центральних алей парку в будівельний котлован. Тепер у інспекторів є 10 календарних днів, щоб ретельно вивчити всі документи, провести огляд на місці та оприлюднити висновки.

«Запевняю, усі результати та обґрунтування будуть озвучені публічно. Це важливо як для громадськості, так і для збереження довіри до Державної інспекції архітектури та містобудування інституції», – стверджує Кубраков.

До речі, депутатка Київради Ксенія Семенова в Телеграм інформує, що зареєструвала проєкт рішення про розірвання оренди на ділянці по вулиці  Генерала Шаповала, 1-3. Але проєкт «завис» на екологічній комісії.

«Kashtan NEWS» раніше розповідав, що на столичному Подолі руйнують чергову  архітектурну пам’ятку.

«Kashtan NEWS»  також з’ясовував, що відбувається навколо цього історичного об’єкта.

Наш сайт писав: ЖК, ЩО ОБВАЛИВ СОЛОМ’ЯНСЬКИЙ ПАРК: ЗА ЧЕРГОВИМ СКАНДАЛЬНИМ БУДІВНИЦТВОМ СТОЇТЬ СИН КОЛИШНЬОГО МЕРА

Нагадаємо, вранці 14 жовтня частина схилу Солом’янського ландшафтного парку обвалилася у викопаний поруч із парком будівельний котлован.

Більше новин, фото та відео у Телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в Телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в Телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *