Накладено арешт на будівництво біля Солом’янського ландшафтного парку

До Феміди з таким проханням звернулася окружна прокуратура

Будівельні роботи повністю зупинено. Про цю заборону громадська організація   «Збережемо Солом’янський Парк» дізналася завдяки клопотанню представника забудовника про перенесення судового засідання, яке мало відбутися 24 квітня.

Мешканці  району наголошують, що будівельні роботи спричинили зсув ґрунту та обвал однієї з центральних алей Солом’янського парку.

Як раніше розповідав «Kаштан NEWS», в жовтні минулого року в Солом’янському ландшафтному парку сталася надзвичайна подія: частина схилу обвалилася у викопаний поруч будівельний котлован. Ще до того місцеві мешканці неодноразово протестували проти забудови, яка незаконно ведеться в зеленій зоні, однак столична влада не звертала уваги на протести.

Втім, після обвалу КМДА нарешті відреагувала: в Кличка заявили, що забудовник усуне наслідки  власним коштом.

«Міська влада звернулася до забудовника з вимогою провести розслідування та зʼясувати причини надзвичайної ситуації, а також вжити всіх заходів для недопущення подібних випадків у майбутньому. Зауважимо, що будівництво не ведеться на безпосередній території парку, проте частково прилягає до зеленої зони», – заявили тоді в столичній адміністрації.

Насправді ж, стверджуючи про всього-на-всього «прилягання», КМДА дуже сильно злукавила. Частина ділянки, на якій забудовник ТОВ «Смарт-Девелопмент» почав зводити багатоповерховий житловий комплекс, не прилягає, а безпосередньо належить до зеленої зони. Тож законність будівництва на цьому місці, м’яко кажучи, сумнівна.

Про це читайте в матеріалі: ОБВАЛ  У СОЛОМ’ЯНСЬКОМУ ПАРКУ: ДІАМ ТА МІСЦЕВІ МЕШКАНЦІ СУДЯТЬСЯ ЗІ СТОЛИЧНОЮ ВЛАДОЮ

Зазначимо також, що Державна інспекція архітектури та містобудування звернулася до суду через порушення на цьому обʼєкті. Йдеться про будівництво ЖК «CitiZen» на ділянці за адресою: вулиця Шаповала, 1-3, яке восени минулого року спричинило обвал частини схилу Солом’янського ландшафтного парку.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *