Покласти Житній ринок «до кишені» не вдалося

Скандалом і черговим соромом міської влади завершилася спроба провести аукціон з оренди відомого ринку на Подолі.

Скандалом і черговим соромом міської влади завершилася спроба провести аукціон з оренди відомого ринку на Подолі

15 квітня мали розпочатися торги. Однак 12 квітня КМДА зупинила аукціон, навіть не розпочавши. Основна причина – суспільне обурення і аж занадто значна увага людей до проблеми.

Експерти та громадські активісти одноголосно заявили: аукціон – це прихована приватизація, яка призведе до руйнування ринку. Скандал не просто не вщухав тривалий час, а й набув надзвичайного розголосу.

Планувалося, що початкова ціна лоту на аукціоні буде майже 2,5 мільйона гривень. Громаду одразу занепокоїв не лише сам факт здачі в оренду, а й термін на проведення процедури. Для цього відвели мінімальні дозволені законом 5 днів.

Бізнесмен та письменник Гарік Корогодський вважає, що оголошувати такий тендер за 5 днів до його проведення – навіть не смішно. Тому не випадково за процедурою торгів вбачали навіть приховану приватизацію. За словами, засновника і виконавчого директора інвестиційної компанії Inzhur Андрія Журжія, жоден реальний інвестор без гарантій від місцевої влади про приватизацію об’єкта навіть не піде на аукціон, адже такі умови не принесуть йому нічого, окрім збитків.

Все виглядає так, ніби умови аукціону спеціально були виписані під «свого», заздалегідь визначеного, переможця. Який не буде переказувати у столичний бюджет збиткові для себе платежі, а після капітального ремонту ринку банально без конкурсу його приватизує.

Між тим, міська влада має намір повернутися за три місяці до питання оренди ринку, а перед цим провести громадські слухання та спільно з киянами сформувати бачення подальшого існування та відновлення Житнього.

Докладніше про це у новому випуску «В тіні каштана»: ЩЕ НЕ КІНЕЦЬ? ДОЛЯ ЖИТНЬОГО РИНКУ В КИЄВІ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *