У Мінінфраструктури обіцяють зберегти «Летючу тарілку» на Либідській

Поруч із пам’яткою архітектури побудуть ТРЦ

Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) видала дозвіл на реконструкцію нежитлових будівель поруч із легендарною «Летючою тарілкою».

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Будівлі, розташовані за архітектурною пам’яткою, об’єднають та перебудують на торговельно-розважальний центр. Як обіцяють у міністерстві, «Летюча тарілка» збереже свою автентичність.

Побудований у стилі радянського архітектурного модернізму будинок Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації, відомий як «Летюча тарілка», є пам’яткою архітектури та монументального мистецтва місцевого значення. З 2020 року будівлю внесено до переліку об’єктів культурної спадщини Києва.

Проєкт ТРЦ, який має розташовуватися в сусідніх будівлях, був розроблений на замовлення ТОВ «Проспект». На початку 2022 року замовник уже звертався до ДІАМ щодо отримання дозволу на виконання реконструкційних робіт, але отримав відмову через недоліки проєкту – в тому числі, через відсутність погодження органу з охорони культурної спадщини. Тепер, як стверджують в Мінінфраструктури, недоліки усунуто, і ДІАМ видало відповідний дозвіл.

Читайте також: Броварня Псьол: у Кличка віддають під знос ще одну історичну пам’ятку Києва

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *